Як відрізнити оригінальні запчастини до спецтехніки з Китаю?

Більшість ринку спецтехніки в сучасних умовах становить китайське виробництво. Така тенденція зберігається протягом багато часу. Це відбувається завдяки тому, що продукція китайського походження збалансована у співвідношенні ціна-якість. Сервісне обслуговування теж досить затребуване, адже техніка не вічна. Вона підлягає зносу і може іноді виходити з ладу через поломку. А попит, як відомо, породжує пропозицію. Багато постачальників пропонують запчастини за дуже привабливою ціною. Звичайно, це фальсифікована продукція низької якості. Проте вона приваблива для покупателя.

Дешеві запчастини давно завоювали своє коронне місце на ринку. Про їхню надійність не варто говорити. Але кожен споживач повинен знати, що він купує, щоб не одержати кота в мішку. Він має право заплатити справедливу ціну за оригінальну деталь і не переплачувати за її китайську підробку.



Підпільні майстерні часто заробляють на тому, що вміло копіюють деталі відомих світових брендів. Візуально вони дуже схожі на свій прототип, але варто придивитись і можна відразу виявити обман. По-перше, запчастини погано оброблені та мають нерівності, зазубрини, неякісне з’єднання. По-друге, їх видає упаковка, а точніше, граматичні помилки, відсутність штампів, голограм, заводського номера або контролю. Багато хто помилково вважає, що всі підробки родом з Китаю. Але сучасне законодавство цієї країни дуже суворо стосується експорту продукції такого роду. Потрібно пройти багато процедур, щоб оформити партію та відстояти право на належність до конкретного бренду. Значить, подібне виробництво зосереджено в наших же підпільних майстернях.

Є деталі китайського походження, які справді роблять на спеціальних фабриках і заводах. Вони мають право на існування та можуть замінити необхідну запчастину. Але виробники спецтехніки не використовують їх під час первинного збирання. Відрізнити такі деталі нескладно: написи китайською мовою, відсутність фірмового скотчу, серійного номера, недбала обробка продукції.

І, нарешті, оригінальні запчастини – зроблені на заводі-виробнику самої техніки за регламентованими технологіями з жорсткою системою перевірки якості та наявності дефектів. Їх особливості: упаковка з усіма реквізитами, фірмовий скотч, написи кількома мовами, ідеальна обробка деталей. Головне, вміти розрізняти їх для себе, щоб не переплачувати за низьку якість.

ТОВ Технокомплект: перейти на сайт. Запчастини до спецтехніки. Телефонуйте, знайдемо все.

Комментарии запрещены.