Полірування автомобіля: види та особливості

Полірування автомобіля – процес видалення дрібних вм’ятин, подряпин і дефектів, які з’являються на кузові машини в процесі експлуатації. Це важлива робота, яка допомагає захистити кузов автомобіля від корозійних процесів, а також робить машину блискучою.

А так вона необхідна? Судіть самі. У процесі експлуатації машини лакофарбове покриття може покритися мережею дрібних тріщин, куди незмінно надходить не лише волога, а й інші агресивні речовини. Вони й викликають корозію – вогнище якої поступово збільшується. І тоді на відновлення зовнішнього вигляду потрібно буде витратити пристойні кошти.

Види полірування машини
Відразу слід зазначити, що таку роботу краще довіряти професіоналам, які швидко та якісно зможуть впоратися з поставленим завданням. Залежно стану кузова можуть застосовуватися різні види полірування. Так, лише фахівці з досвідом роботи зможуть виконати такі види полірування:

• абразивну відновлювальну;
• захисну;
• м’яку.

Абразивна відновна
Такі роботи виконуються в тому випадку, якщо пошкоджено лакофарбове покриття кузова. У ході відновлювальних робіт використовується спеціальна паста, за допомогою якої видаляється верхній шар лаку. Така робота дозволяє видалити нерівності, а також різні пошкодження та мікродрапини. На наступному етапі автомобіль ретельно вимивають та висушують. Це необхідно для того, щоб повністю видалити з поверхні абразивні речовини та залишки лакофарбового покриття.

Захисна
Це справжня турбота власника про свою «ластівку». Під час проведення такої процедури наносять на поверхню кузова тонкий шар силікону, тефлону або воску. Після такої турботи покриття захищене від згубного впливу атмосферних опадів, бруду чи пилу. Йому вже не так, як раніше, страшні садна і подряпини. Такий кузов захищений від забруднень і набагато легше мити, ніж до обробки.

М’яка
Використовується для надання блиску покриттю. Це для справжніх поціновувачів краси. Крім естетичної привабливості, машина також позбудеться мікродрапин і тріщин, дрібних плям. Такий самий процес використовується і для полірування фар, які акуратно обробляються абразивними пастами. М’яке полірування допомагає позбутися помутнінь, подряпин і дрібних дефектів на поверхні кузова.

Comments are closed.