Як знизити витрату палива: причини та рішення

Будь-якого автовласника, незадоволеного поточним станом справ із цінами на нафтопродукти, рано чи пізно починає тривожити проблема ефективного зменшення витрати палива.

Так як утримувати персональний транспортний засіб зараз і без того виходить дуже дорого, якщо додати до цін на паливо ще й ціни на комплектуючі та запчастини. А відмовитися від персонального транспортного засобу, як ви розумієте, для багатьох уже просто нереально. Адже персональний транспорт вже давно не вважається розкішшю, і для багатьох автолюбителів є повноцінним інструментом заробітку. Через що, на даний момент, питання ефективної економії палива більш значуще.

Які ж чинники здатні допомогти автолюбителям зменшити витрату палива?
Повітряні фільтри

Починати економити краще з дрібниць, наприклад, подивитися, чи чисті повітряні фільтри. Як показує досвід, чистота повітряного фільтра безпосередньо позначається на ефективності правильного сумішоутворення та якості роботи двигуна в цілому. Тому, для граничного зниження витрати палива, фільтр неодмінно має бути чистим. Тому що при зменшенні кількості повітря, двигун поповнюватиме його нестачу за рахунок палива, що суперечить нашим цілям.

Прогрів двигуна

Як вважає переважна більшість автолюбителів, процедура прогріву двигуна – це саме те, від чого, перш за все, і варто відмовитись, якщо метою стоїть максимальна економія пального. Хоча, як свідчить практика, це зовсім не так. Недогріваючи двигун авто, ви не тільки нічого не заощадите, а й ризикуєте витратити купу грошей на позаплановий ремонт. При русі на холодному двигуні не тільки підвищується зношування, але й сам двигун не може функціонувати досить ефективно. Недогріті поршні погано прилягають до стінок циліндра, в результаті частина палива стікає в картер.

Тиск у колесах

Зміна тиску у шинах – відмінний спосіб додаткової економії витрати. Якщо ви ще не в курсі, то знайте, що чим вищий тиск у шинах, тим нижча і витрата. Оскільки на перекачених колесах, контакт із дорожнім покриттям мінімальний.

Разом з тим, при їзді на перекачених шинах необхідно бути подвійно обережним, оскільки машина може запросто втратити зчеплення з покриттям. Тож високі швидкості при їзді на перекачених колесах категорично протипоказані.

Завантаженість авто

Як свідчить досвід, але в справі максимальної економії бензину, безперечно, не варто нехтувати і такими, здавалося б, несуттєвими факторами, як маса автомобіля. Адже чим авто легше, тим менше енергії потрібно двигуну. Так що всім автолюбителям рекомендується возити з собою тільки найнеобхідніше. Викиньте з багажника марні інструменти та прилади, звільніть салон від таких же непотрібних речей. Звичайно, не варто очікувати особливо великої економії, але кілька зайвих грам ви заощадите точно.

Багато хто також запевняє, що навіть спойлер чи антикрило здатні трохи зменшити витрати бензину, хоча я в це мало вірю.

Як ви можете бачити, реальних засобів економії палива не так уже й мало. Звичайно, ефект від цього часом здається сумнівним, але якщо питання зниження витрати для вас дійсно критичний, то чому б не спробувати?

Comments are closed.