Як самостійно прибрати салон та підготувати авто до продажу

Очищення салону автомобіля також важливе, як і очищення кузова. Можна зберегти бюджет, заощадивши гроші на професійній мийці, і за допомогою пилососу та кількох товарів для дому зробити генеральне прибирання у своїй машинці.

Основні поради
Ви можете використовувати освіжувачі повітря в салоні автомобіля, щоб покращити запах. А коли паркуєте автомобіль, завжди накривайте його непромокаючим брезентом або тканиною, щоб захистити від високої температури та погоди. Також потрібно мати на увазі, що машину необхідно мити хоча б раз на тиждень.

Ось кілька порад, які допоможуть вам забратися в салоні автомобіля

Насамперед приберіть килимки з автомобіля. Струсіть їх, щоб видалити пил і бруд, що скупчився. Перевірте салон на наявність монет або великого сміття перед збиранням. Далі за допомогою пилососа, придбаного в спеціалізованому автомобільному магазині, пропилососьте всі сидіння, уважно обробивши щілини та важкодоступні місця. Переконайтеся, що ви пропилососили місце під ногами та спинки сидінь. Потім пропилісосьте килимки, і після цього покладіть їх на своє місце.

Якщо на сидіннях або килимках є плями, скористайтеся вологим рушником з невеликою кількістю шампуню, щоб видалити їх. Перетворіть шампунь для килимів на легку піну. Промийте салон м’якою губкою з шампунем і дайте йому просохнути.

Помийте всі шибки за допомогою засобу для миття вікон. Розпиліть невелику кількість автомобільного засобу для чищення або вінілового засобу на рушник або м’яку ганчірку. З її допомогою акуратно протріть панель приладів, дверні ручки і вінілові деталі. Далі дозвольте салону просохнути та провітритися на свіжому повітрі.

Як прибирати шкіряну оббивку
При чищенні шкіряної оббивки потрібно бути дуже обережним. Більшість власників автомобілів збентежуються, коли справа доходить до чищення шкіри. Часто пил накопичується на сидіннях і ми розтираємо цей бруд, який зрештою псує оббивку.

Головне – не використовуєте шампунь для чищення килимів. Використовуйте пилосос, щоб прибрати пил, що накопичився на поверхні. Не забувайте про щілини та важкодоступні місця. При чищенні важливо пам’ятати той факт, що варто користуватися тільки спеціальними засобами для шкіри, які доступні на ринку або в автомагазині. Важливо чітко дотримуватись інструкції, запропонованої виробником.

Comments are closed.