Фарбування литих дисків у гаражних умовах

Як відомо, одне із слабких місць лакофарбових покриттів будь-якого автомобіля – це колісні диски. А все тому, що вони найбільше схильні до механічних пошкоджень. Не тільки поребрики і кущі, що точать, зможу завдати шкоди фарби диска, а й дрібні камені, особливо, під час екстремальної їзди бездоріжжям. Досить з них і гравію на шосе.

Безсумнівно, повернути колишній блиск вашим литим дискам допоможе будь-яка фірма фарбування, але і коштуватиме це буде не мало. Для тих, хто не звик кидати гроші на вітер, а робити все своїми руками та присвячена ця стаття. Якщо ви не з таких, просто зайдіть на відповідний сайт у розділ «продаж дисків» і купіть нові. Відразу хочу помітити, щоб пофарбувати литі диски самостійно, вам знадобиться гора терпіння, цілий день часу, відповідні матеріали та інструменти та відповідне місце для фарбування, наприклад, гараж. Тож давайте по-порядку.

Що нам знадобляться для фарбування литих дисків.
Залізна ручна щітка чи спеціальна металева насадка на дриль чи «болгарку».
Наждачний папір кількох розмірів
Автомобільна ґрунтовка
Автомобільна шпаклівка
Кілька балончиків автомобільної колісної фарби
Абразивна паста для шліфування
Декілька балонів безбарвного автомобільного лаку
Етап перший. Зачищення дисків.
Фарба на колісних дисках – одна з найміцніших, що не піддаються впливу. Тому вручну зняти її буде проблематично. Але, все ж таки для початку візьміть стамеску або старий ніж і спробуйте відколупати всі сколи, тріщини і стару фарбу. Можна звичайно застосувати і якусь спеціальну хімію або автокосметику для зняття старої фарби, але не думаю, що вона вам багато в чому допоможе. Після застосування дриль з насадкою і до кінця зніміть всі залишки старої фарби. Ви повинні розуміти, чим краще підготуєте поверхню литого диска з новим фарбуванням, тим краще виглядатиме ваш відреставрований диск.

Етап другий. Фінішне зачищення руками.
Цього разу вам знадобиться наждачний папір. Як би чудово не працювали електричні помічники, роботу руками ніхто ніколи не замінить. Далі зачистіть до максимально можливої ​​гладкості всю поверхню диска. Спочатку використовуйте грубу «наждачку», наприклад, № 60. На фінішному етапі зачистки візьміть шкірку № 240 намочіть її водою і доведіть поверхню литого диска до гладкої поверхні. Потім добре промийте від абразивного пилу якоюсь рідиною, що знежирює, наприклад, бензином або ацетоном.

Етап третій. Вирівнювання поверхні.
Тут нам знадобиться куплена в автомагазині ґрунтовка. Вона краще і рівніше ляже на теплу поверхню, тому перед нанесенням, якщо є така можливість, злегка підігрійте диск за допомогою калорифера. Нанесіть ґрунтовку в кілька шарів з перервами, щоб трохи підсохла. Ґрунтовка покаже вам усі нерівності диска і, якщо це необхідно, можете зашпаклювати їх за допомогою автошпаклівки з банки або використовую рідку шпаклівку з балону. Загалом, не лінуйтеся, працюйте ретельно, собі все-таки. Вирівнювання поверхні диска, та й будь-якого іншого виробу до ідеального стану, найважча та найважча робота, але й найнеобхідніша. Тож виконати її треба якісно.

Етап четвертий. Фарбування литого диска.
І ось він самий довгоочікуваний момент, але й найвідповідальніший. Тут головне зробити все правильно, в іншому випадку вся ваша колишня робота піде нанівець. Сподіваюся до цього часу ви вже підібрали нудний колір для диска. На щастя, нині вибір відтінків фарби досить широкий. Отже, перед фарбуванням диска знову знежирення. Балончик періодично струшуємо, тримаємо на відстані близько 40 см від поверхні, що фарбується. Проходимося рівномірно по всій поверхні кілька разів Щоразу робимо перерву на десять-п’ятнадцять хвилин, щоб шар підсох. Відходимо на відстань та уважно дивимося на пофарбовану поверхню. Зараз на ній виступлять усі недоліки нашої роботи, якщо, звичайно, вийдуть. Тут за все відповість ваша підготовка. Якщо, все ж таки, з якихось причин ви побачите шлюб виконаної роботи, не бійтеся, тому що висохлу фарбу можна знову зашкурити і все виправити. Після цього знову пофарбувати. І ось перед нами красується нова, глянсова, блискуча поверхня. Щоб закріпити успіх, накрийте диск безбарвним лаком, який створить додатковий захисний шар.

Етап п’ятий. Дивимось і радіємо.
Незважаючи на втрачений у гаражі день і навіть два, брудний одяг та обличчя, ви сповнені щастя та радості. Ви все ж таки змогли самостійно пофарбувати литі диски свого автомобіля, не вдавшись до допомоги автосервісу. Он вони лежать біля батареї і сохнуть. Дайте кілька діб до повної вулканізації фарби і починайте монтаж дисків на авто. Відчиняємо ворота гаража та з високо піднятим підборіддям виїжджаємо на вулиці нашого міста. Хай щастить. І не забуваємо залишати коментарі!

Comments are closed.