Найчастіші помилки під час пошуку причіпного обприскувача

Технологія отримання врожаю будь-якої сільськогосподарської культури обов’язково включає використання такої сільгосптехніки як причіпні обприскувачі. Так само як самохідні та навісні агрегати, вони призначені для внесення агрохімії, тобто КАС, пестицидів та інших речовин на різних етапах вегетації.

Усі витрати на придбання агротехніки завжди виправдані – обприскувачі до трактора підвищують якість та обсяг врожаю, одночасно позбавляючи власників від таких проблем як захворювання, шкідники та виснаження мінерального складу ґрунту. Вибір допоміжної техніки не є легким, тому що виробники пропонують різноманітні варіанти, починаючи від невеликих навісних агрегатів до продуктивних самохідних машин. Проте найбільш популярним в більшості українських компаній та фермерських господарств залишаються обприскувачі причіпні. Невелика вартість, можливість заміни трактора, збільшення обсягу резервуара, маневреність та гнучкість налаштувань роблять їх фактично універсальними.

Купуючи обприскувач для трактора дуже важливо підібрати варіант, що підходить як за вартістю, так і за технічними характеристиками. Саме на етапі вибору найчастіше відбуваються помилки, які потім викликають проблеми та труднощі у власників та працівників агрофірми.

І перша помилка – це бажання отримати техніку з підвищеною продуктивністю без урахування інших факторів. Недешевий самохідний агрегат, з довжиною штанги 36 метрів, не зможе замінити причіпний обприскувач, оскільки поступається йому функціоналом і має більшу вагу. На малих площах та складних рельєфах цінується маневреність, гнучкість керування та можливість легкої заміни робочих елементів, тобто те, що саме й пропонують причіпні обприскувачі. Єдиний виняток – вирощування соняшнику, ріпаку або кукурудзи.

Друга помилка – невірний вибір насоса. Мембранно-поршневі агрегати найчастіше встановлюють на обприскувач причіпний або навісний. Самохідну техніку краще комплектувати поршневими та відцентровими насосами, оскільки вони забезпечують високий тиск. Крім цього вони стійкі до дії абразивів.

Досить часто замовники просять встановити додаткові форсунки на причіпний обприскувач, що так само призводить до здорожчання техніки. Кількість розпилювачів повинна бути оптимальною для кожного типу обробки, тому найкращим рішенням для цього буде автоматична система управління з кабіни оператора.

Джерело: https://boguslav.ua/produkcziya/priczepnye-opryskivateli/

Comments are closed.