Як навчитися правильно керувати машиною?

Стандартний рух за кермом теж є своєрідним спортом. Для водіння автомобіля в такому великому місті, як Москва, потрібно мати характер, душевний спокій (хоча в наш час вдається не кожному). Це постійне тренування уваги, швидкого та правильного прийняття рішення для уникнення ДТП. Все це приходить із досвідом. І чим більше ви їздитимете, тим якісніше у вас це буде виходити. І станеться це за один день. Потрібно досить довгий час.

Головне при накочуванні досвіду зберігати спокій. Природно, що ви ще не в змозі швидко робити складні маневри (поворот ліворуч на перехресті, паркування, рушання на підйомі) і вам сигналізують з усіх боків. Забудьте про всіх, не поспішайте. Краще з п’ятої спроби припаркуватися, ніж з першого разу пом’яти свою машину, ще гіршу – чужу.

Ось ви й навчилися їздити, як то кажуть, не гірше за інших. Але не треба втрачати пильності. За статистикою, найчастіше в аварію потрапляють москвичі та жителі інших міст у перший рік водійського стажу, наступна аварійна група – водії із трирічним стажем. Водій «впевнений» у тому, що він все знає та вміє, встигне зреагувати у будь-якій ситуації, навмисно перевищує швидкість, провокуючи інших водіїв. Пам’ятайте, в аварії потрапляють автовласники навіть із 20-річним стажем!
Рух, розвороти, повороти, зупинки відбуваються волею людини, що сидить за кермом. Водій може на власний розсуд використовувати все, на що здатний автомобіль. Це стосується й швидкості. Багато людей мріяли літати. Зараз це виявляється у швидкості автомобіля. Створення ілюзії польоту. Але завжди треба пам’ятати – будь готовий зупинитися. Адже вчасно загальмувавши, можна уникнути багатьох неприємностей.

На дорозі з якісним сухим покриттям можна уникнути аварії, гальмуванням, маневром. У зимовий час на ожеледиці таке не пройде. Гальмівний шлях збільшується у 3-4 рази. Це усереднене значення, але насправді є багато інших причин, що збільшують кількість аварій. Це і несподіване влучення автомобіля на ділянку з ожеледицею, невелику кучугуру снігу, нанесену на повороті тощо. Адже зовсім не важливо, через що була та чи інша аварія, сумно те, що вона була.

Тому потрібно вчитися на чужих помилках, не роблячи своїх, а краще пройти професійне навчання в інструкторів, автошкола на Слов’янському Бульварі в Москві надасть таку можливість, як водіям-початківцям, так і автоаматорам зі стажем.

Швидкість руху потрібно визначати, враховуючи всі негативні впливи. Чистота дороги, її ширина, наявність різких поворотів, погано прогляданих і небезпечних підйомів і спусків, населений пункт або дорога з щільним рухом, день або ніч, справність автомобіля, стан водія та багато іншого.

Comments are closed.